Ο George Martin εύχεται να είχε τελειώσει τα βιβλία και να μην τον είχε προσπεράσει η σειρά

Roxx |
Ο George Martin εύχεται να είχε τελειώσει τα βιβλία και να μην τον είχε προσπεράσει η σειρά - Roxx.gr

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την κυκλοφορία του πέμπτου βιβλίου του A Song of Ice and Fire του George RR Martin, αλλά και από την πρεμιέρα του Game of Thrones στο HBO.

Στο μεταξύ ο συγγραφέας δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει άλλο βιβλίο, ενώ η σειρά προβλήθηκε για οκτώ σεζόν και έχουν περάσει και δύο χρόνια από το φινάλε της. Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό των H.Π.Α., ο Martin τόνισε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι η σειρά θα τον προσπέρασει και όταν αυτό έγινε ήταν ήδη αργά για να προλάβει.

«Κοιτώντας πίσω, εύχομαι να είχα μείνει μπροστά από τη σειρά και να είχαν κυκλοφορήσει τα βιβλία. Όταν ξεκίνησαν τη σειρά είχα ήδη τέσσερα βιβλία και το πέμπτο κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή. Είχα προβάδισμα πέντε βιβλίων. Και είναι τεράστια βιβλία όπως ξέρετε» τόνισε αρχικά ο Martin.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα με προλάβουν αλλά το κατάφεραν. Με έπιασαν, με προσπέρασαν και η κατάσταση έγινε παράξενη αφού η σειρά κινήθηκε σε άλλες κατευθύνσεις» ανέφερε ο συγγραφέας και κατέληξε λέγοντας ότι το δικό του τέλος θα είναι διαφορετικό από αυτό που είδαμε στη σειρά χωρίς να εξηγεί πόσο διαφορετικό.

Στην ουσία το Game of Thrones κινήθηκε με βάση το περιεχόμενο των βιβλίων του Martin μέχρι το φινάλε της πέμπτης σεζόν και τη δολοφονία ότι Jon Snow από τα μέλη της Νυχτερινής φρουράς. Από εκεί και πέρα οι δημιουργοί κινήθηκαν με βάση σημειώσεις που τους είχε δώσει και σε πολλές περιπτώσεις με δικές τους ιδέες.

Για να μάθουμε το φινάλε του Martin θα χρειαστεί να περιμένουμε πολλά χρόνια, αφού θα προηγηθεί το Winds of Winter που δεν έχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας, με το A dream of Spring να ακολουθεί ελπίζουμε κάποια στιγμή πριν το τέλος της δεκαετίας.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ