Είναι το Lost η καλύτερη σειρά φαντασίας όλων των εποχών;

Roxx |
Είναι το Lost η καλύτερη σειρά φαντασίας όλων των εποχών; - Roxx.gr

H πτήση 815 της Oceanic Airlines απογειώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2004 από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με προορισμό το Λος Άντζελες. Ήταν 4.16 το απόγευμα όταν το αεροπλάνο παρέκλινε της πορείας του και χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, μαζί με τους 324 επιβάτες της.

Αυτή είναι η στιγμή που άνοιξε την αυλαία της κεντρικής ιστορίας του Lost πριν από 15 ολόκληρα χρόνια.

Για έξι χρόνια, η σειρά αποτέλεσε αντικείμενο παθιασμένης απασχόλησης για εκατομμύρια τηλεθεατών, που προσπαθούσαν μετά από κάθε επεισόδιο να λύσουν το κουβάρι των μυστηρίων του νησιού, να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ και να βγάλουν μία άκρη τέλος πάντων.

Και μπορεί το φινάλε να δίχασε το κοινό και τους κριτικούς, αλλά μετά από εννέα χρόνια μπορούμε να πούμε ότι η γεύση που έχει αφήσει η σειρά μόνο ως γλυκιά μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ειδικά φέτος που είδαμε το φινάλε του Game of Thrones, που στο μεταξύ είχε πάρει τα σκήπτρα στον τομέα της φαντασίας, μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο την πορεία του Lost, αφού μπορεί οι δημιουργοί του να «χάθηκαν» σε αρκετά σημεία μέσα στα πολλά ανοιχτά μέτωπα που είχαν ανοίξει, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν εκτροχιάστηκαν. Πάντα έβρισκαν τον τρόπο να κρατάνε τη σειρά στις «ράγες» και προσέφεραν στο φανατικό κοινό ένα ολοκληρωμένο τέλος. Το αν άρεσε η τροπή που πήραν τα πράγματα σε όλους είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Το θέμα είναι ακόμα και 15 χρόνια μετά το μυστήριο του νησιού παραμένει ζωντανό στο μυαλό μας. Εσείς τι λέτε; Είναι το Lost η καλύτερη σειρά φαντασίας που είδαμε ποτέ;

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ