Δεν κυκλοφορεί σε βινύλιο το άλμπουμ της αγαπημένης σας μπάντας; Η Adele φταίει!

Roxx |
Δεν κυκλοφορεί σε βινύλιο το άλμπουμ της αγαπημένης σας μπάντας; Η Adele φταίει! - Roxx.gr

Τα τελευταία χρόνια το βινύλιο έχει επιστρέψει για τα καλά στις ζωές μας και πλέον έχει πάρει τη θέση του CD για την πλειονότητα αυτών που αγοράζουν ακόμα φυσικό προϊόν. Οι περιορισμοί που δημιούργησε όμως η πανδημία, έχει φέρει την παγκόσμια αγορά στα όρια της και πολλές από τις νέες κυκλοφορίες καθυστερούν να γίνουν διαθέσιμες και σε βινύλιο δημιουργώντας μία τεράστια ουρά αναμονής στα εργοστάσια.

Άλλος ένας σημαντικός λόγος είναι και η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της Adele που έρχεται στις 30 Νοεμβρίου, με τη Sony να έχει προνοήσει από τις αρχές της χρονιάς ώστε να είναι διαθέσιμος ο δίσκος παντού και σε όλες τις μορφές.

Όπως αναφέρει λοιπόν το Variety η εταιρεία έχει παραγγείλει 500.000 βινύλια, αριθμός που για να είναι έτοιμος στην ώρα χρειάστηκε να μείνουν στην άκρη πολλές άλλες κυκλοφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η τραγουδίστρια έπρεπε να παραδώσει έτοιμο το άλμπουμ της πριν από έξι μήνες για αρχίσει η παραγωγή και να ολοκληρωθεί on time.

H αύξηση στις πωλήσεις βινύλιων σε σχέση με πέρυσι φτάνει το 85.7%, ποσοστό που αποδίδεται στην πανδημία και την καραντίνα, αφού έρευνες δείχνουν ότι πολύς κόσμος το έριξε στην αγορά πικάπ και την ακρόαση μέσω του παραδοσιακού τρόπου.

Άλλοι καλλιτέχνες χρειάζεται να παραδώσουν τις δουλειές τους οκτώ και εννέα μήνες πριν αν θέλουν να δουν ταυτόχρονη κυκλοφορία σε φυσικό προϊόν και digital ενώ αν το βινύλιο έρθει αργότερα, κάτι που γίνεται συνήθως υπάρχει μια πτώση στις πωλήσεις που πολλές φορές φτάνει το 30 και 40%.

Το νέο άλμπουμ της Adele με τίτλο, 30, αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων βινυλίου και το σύνολο της πρώτης εβδομάδας να μετρηθεί σε εκατομμύρια!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ